Thursday, December 24, 2009

GOD JUL


God Jul önskar jag alla läsare - med ett av förra årets julkort som fastnade på bild. Hoppas ni får en riktigt lugn, skön, härlig jul med glada barn, god mat och fina presenter.

Tuesday, December 22, 2009

På kurs

Delar av min produktion under kurshelgen...
Mitt i julstressen lyckades jag trycka in en tredagars akvarellkurs för Gunnel Moheim. En i mitt tycke mycket begåvad akvarellkonstnär och en fantastisk pedagog och inspirationskälla. Jag undrade lite innan hur jag tänkte som bokade in det också mitt i allt, men det var värt varenda minut och öre! Kan jag rekommendera! Vi fick jobba rätt fritt utifrån olika teman, som omålad/målad yta, bildfokus, ljus mm och sedan var det mycket diskussioner.

Sunday, December 20, 2009

Julkort

Några julkort har jag lyckats pyssla i alla fall. Ett bra tips för barnen är att göra som ovan - skriva /rita med maskeringsvätska och låta det torka. Sen kan barnen måla efter ålder och förmåga ovanpå - bara skvätta färg eller måla figurer. När det torkat suddar man bort maskeringsvätskan och får vit text. De blåa korten ovan är även beströdda med grovsalt under torkningen för att få den rätta "isiga" känslan.
Nu återstår bara att se om jag orkar posta dem också..... nästa år kanske?

Saturday, December 19, 2009

Mera julpyssel...

Lebkuchenhjärta med dekorationer i kristyr och sugarpaste
Vi fick en oväntad ledig dag i helgen och hann med lite julpyssel och paketinslagning. I år har det förstås blivit mycket sugarpaste.... och lite kristyr. Och min nya mönsterkavel fick jag också användning för!


Julklappsetiketter kan man också baka :) Här pepparkaka med sp, ätbart glitter och kristyr.

...och lite julgransprydnader, pepparkaka med sp och ätbart glitter

Tuesday, December 15, 2009

Helgens vernissage

Jag och några av mina magnoliabilder

I söndags var det vernissage för utställningen "konstjul" på Galleri Sjöhästen i Nyköping som jag är med på. Det blev en riktigt härlig utställning med 15 konstnärer/konsthantverkare. Jag kan rekommendera ett besök för alla som har vägarna förbi ;) Det var mycket folk och jag tycker jag fick bra respons.... inte lika bra fart på försäljningen dock trist nog. Det märks att det är julklappar som prioriteras nu - det såldes en hel del konsthantverk i form av smycken, speglar och annat men inte lika många tavlor.


Några andra bilder jag hade med, det finns även lite på lager eftersom galleristen tänkt sig nån form av "art-to-go" så här inför jul...

Wednesday, December 2, 2009

Såja....

...nu har jag fixat lite inramningar till utställningen. Det är roligt att måla - men tråkigt att rama in bilder. Särskilt när man fixat, putsat, lagt mellanlägg, varit sååå noggrann, tejpat baksidan... Och inser att det är ett hårstrå på insidan av glaset i alla fall. Hur går sånt till?

Tuesday, December 1, 2009

Stiltje i bakstugan

....då får man måla tårtor i stället! De blir ju inte lika goda förstås. Nästa gång jag målar en tårta ska jag nog göra tvärtom. Om ni fattar?