Wednesday, September 9, 2009

Skogen skulle vara mycket tyst....

Ibland behöver man påminnas om det fina gamla ordspråket. Som när man faller in i jämförelsesjukan och börjar tänka att alla andra är så begåvade. De bakar snyggare tårtor. Målar vackrare akvareller. De har en finare blogg. Är roligare, mer poetiska, mer miljövänliga, skriver bättre, har ett viktigare budskap. Snyggare karl och mer väluppfostrade ungar har de också. Ett intressantare liv med. Och ett mer välstädat hem. (Hur fan orkar de?) Och den stora frågan är: ska jag lägga ned nu? Logiken säger nej - jag blir väl inte sämre för att någon annan är bättre?Jante säger något annat. Då har jag fått lära mig att man ska plocka fram affirmationerna och tala sig själv till rätta helt enkelt. Gjorde några på stenar jag samlade under sommarens eskapader för att påminna mig själv. Affirmationsstenar. Antagligen kommer jag skratta gott åt dem någon dag - men det känns som en bra idé just nu.

Dagens affirmation: jag trivs med mitt jobb!

3 comments:

 1. Fina! Tänkte också göra några likadana efter att jag sett en massa fina stenar i en liten butik i Tirol. Det var annars också ett helt underbart ställe: http://www.sturm-archehof.at/index.htm. Men jag har inte hunnit ännu. Har gjort textiltryck istället :-) Bilderna kommer snart.
  Kram

  ReplyDelete
 2. De är underbara! Och du, du skall fortsätta. Fortsätta med allt du gör. Du är så begåvad, och jag önskar att du kunde inse det själv.

  Ser fram emot vår nästa skapardejt.

  Kram J

  PS Jag undrar också hur folk orkar städa. :roll:

  ReplyDelete
 3. Tack :loving:

  PS Housework is evil - it must be stopped...

  ReplyDelete